Hornindalsrokken

1. august kl. 08:00
Sunnmørsalpane (se kart)

Hornindalsrokken er eit fjell på grensa mellom Volda og Stranda kommuner i Møre og Romsdal. Det har en høyde på 1 527 moh og er det høgaste punktet i Hornindal. På nordsida ligg fjellet ved Tyssevatnet innst i Hjørundfjorden. Fjellet er rekna som ein del av Sunnmørsalpene. Turen til Hornindalsrokken er ein spennande tur med god utsikt og ei luftig oppleving om ein torer seg fram på kanten når ein er på toppen. Turen er ca 12 km tur/retur.

Det er ein fysisk krevande tur, og spesielt opp renna til "ryggen" mot toppen. Her er det alt frå fin sti til lett kliving enkelte parti. Bratt, litt "rullestein" og parti med glatt og gjørmete sti kan ein og kome bort i, så det er viktig med gode fjellsko.

Vi stipulerer 3- 4 timar opp og 2 - 3 timar ned att, men taek høgde for at vi kansje brukar litt meir tid.

Gratis for medlemmar i Indre Nordfjord Turlag, kr 100 for medlem i DNT, kr 200 for ikkje medlem (Vipps NR 108817).

Oppmøte ved Strynehallen klokka 08.00 (Turstart fra Hornindalssetra klokka 09.00)

Hornindalsrokken

• Idar Skogli