Slogen

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Slogen
Sunnmørsalpane (se kart)

Slogen er ein av dei mest besøkte toppane i Sunnmørsalpane(1564 moh) Den står på topp 10 lista over beste fjellturar i Norge. Du har ei fantastisk utsikt frå Slogen, ut Norangsfjorden i vest, mot Brekketindane i nord, mot Smørskredtindane i aust og mot Jakta i sør.

Turen til Slogen er hard for føtene, du har ei gjennomsnittstigning på 22 grader frå parkeringsplassen til toppen og ca 38 grader i snitt dei siste 100 meterane med eit parti på 10 meter med opp mot 60 grader, så det siste stykket krev enkel klyving, men det går fint uten sikring. Når du er oppkomen er det vel verdt slitet, du har ei fantastisk utsikt.

Køyretid frå Stryn til Øie ca. 1 time. Frå Øye går vi Slogråsa bratt oppover. Nedturen går vi vai Patchellhytta, slak rute til Øie. 4 -5 timar opp, 3-4 timar ned att.

Gratis for medlemmar i Indre Nordfjord Turlag, kr 100 for medlem i DNT,kr 200 for ikkje medlem  (Vipps NR 108817)

Oppmøtestad: Strynehallen 08.00

Slogen